Время 10:30  Дата 24.01.2012

Киевский фестиваль "Вечера французского кино"


26 января – 1 февраля 2012 г.


КЦ «Кінотеатр «Київ», компанія «Артхаус Трафік» та «Citroën» представляють щорічну панораму найкращих французьких кінопрем'єр року – фестиваль «Вечори французького кіно». П'ять найяскравіших фільмів Франції 2011р., які отримали визнання критиків та глядачів на фестивалях та в кінотеатрах у всьому світі, будуть продемонстровані у к-рі «Київ». Фестиваль відкриє справжня французька комедія «Мій найстрашніший кошмар» з дівою французького кіно Ізабелль Юппер та бельгійським коміком Бенуа Пульвордом.

Тільки в к-рі «Київ» відбудеться спеціальний показ «німого фільму 21 сторіччя» - картини «Артист» Мішеля Хазанавічуса, котрий отримав 3 премії «Золотий Глобус» та приз за кращу акторську роль Канського кінофестивалю.

Також у програмі чуттєва історія про маленьку дівчинку, якій було легше вдавати із себе хлопця – фільм «Дівчисько», який отримав Гран-прі 2-го Одеського міжнародного кінофестивалю. Мелодрама «17 дівчат» - заснований на реальних подіях, фільм про свідому масову вагітність групи старшокласниць провінційного містечка.

Фантастична драма «Далеко по сусідству» - про подорож у часі та пошуки щастя, екранізація культового коміксу Хіро Танігучі.

Усі фільми будуть демонструватись французькою мовою з укр. суб.
Фільм «Далеко по сусідству» буде демонструватись російською мовою з укр. суб.
У січні 2012 р. Фестиваль «Вечори французького кіно» пройде вже сьомий раз поспіль!

Програма

МІЙ НАЙСТРАШНІШИЙ КОШМАР (Фільм-відкриття фестивалю)
MON PIRE CAUCHEMAR

страшенно смішна комедія
Франція, Бельгія / 2011 / 103 хв.
Режисер: Анн Фонтен ("Коко до Шанель")
Актори: Ізабель Юпер ("Піаністка", "8 жінок"), Бенуа Пульворд ("Астерікс на Олімпійських іграх", "Коко до Шанель", "Закохані невротики"), Андре Дюсольє ("Амелі")

Вона - директорка музею мистецтв, він - мешкає у трейлері та отримує соціальну допомогу. Вона сім років навчалась в університеті, він - ледве не загримів на сім років до в'язниці. Їй до вподоби інтелектуальні бесіди, йому - випадковий секс із пишнозадими партнерками. Вона - Снігова королева з крижаним поглядом, він - веселун і п'яничка. Вони з різних планет, та коли їх діти стають найкращими друзями, зіткнення світів не уникнути.

АРТИСТ
THE ARTIST

німе кіно XXI сторіччя
Франція, Бельгія / 2011 / 100 хв.
Режисер: Мішель Хазанавічус
Актори: Жан Дюжарден ("Агент 117", "99 франків"), Берніс Бежо ("Агент 117"), Джон Гудмен ("Флінтстоуни", "Великий Лебовскі", "О, де ж ти, брате?"), Пенелопа Енн Міллер ("Пробудження", "Шлях Карліто")

- Три нагороди "Золотий Глобус"
- Приз Канського МКФ за найкращу чоловічу роль
- Номінація на Золоту пальмову гілку Канського МКФ
- Найкращий фільм за версією Спілки кінокритиків Нью-Йорка
- Фільм-відкриття Одеського міжнародного кінофестивалю

Голівуд, 1920-ті рр,. видатний актор німого кіно Джордж Валентин опиняється на межі фатальної кар'єрної кризи після появи звукового кінематографа. Нові технології псують і особисте життя артиста, коли його коханка, молоденька співачка-старлетка, раптом стає зіркою нового, "гучного" кіно.

ДІВЧИСЬКО
TOMBOY

зворушлива драма
Франція / 2011 / 84 хв.
Режисер: Селін Ш'ямма
Актори: Зої Еран, Малонн Левана, Жанна Діссон, Софі Каттані

- Плюшевий ведмідь (Teddy) - спеціальний приз журі Берлінського МКФ
- Гран-прі Одеського міжнародного кінофестивалю

Десятирічна Лора переїздить з батьками та молодшою сестрою до нового міста. Сусідська дівчинка, Ліза, приймає її за хлопця, і Лора вирішує не виправляти цю помилку. Так з'являється Мікаель - чарівне хлопчисько, що швидко заводить друзів серед місцевих дітлахів. Проте коли Ліза починає закохуватись у "Мікаеля", Лора опиняється в скрутному становищі.

17 ДІВЧАТ
17 FILLES

драма
Франція / 2011 / 90 хв.
Режисери: Дельфін Кулен, Мюріель Кулен
Актори: Луїз Грінберг ("Клас"), Роксана Дюран ("Біла стрічка"), Жюльєтт Дарш

- Тиждень критиків Канського МКФ
- Програма "Французькі революції" Лондонського МКФ

Коли 16-річна Сесіль дізнається, що "залетіла", вона не поспішає засмучуватись. Харизматична й популярна, Сесіль переконує себе й своїх однокласниць, що вагітність - це довгоочікувана перепустка у дорослий світ, де батьки не вказують, що робити, а молоді мами завжди розуміють своїх дітей. 17 школярок із провінційного французького містечка вирішують одночасно завагітніти, мріючи про життя у вільній материнській комуні. Фільм засновано на реальних подіях.

ДАЛЕКО ПО СУСІДСТВУ
QUARTIER LOINTAIN

фантастична драма
Франція, Німеччина, Бельгія, Люксембург / 2010 / 98 хв.
Режисер: Сем Гарбарскі ("Ірина Палм зробить ЦЕ краще")
Актори: Паскаль Ґреґорі ("Життя у рожевому кольорі", "Королева Марго", "Жанна Д'Арк"), Александра Марія Лара ("Контроль", "Читець", "Молодість без молодості")

Томасу за 50, у нього родина й криза середнього віку. Повертаючись із відрядження, він помиляється потягом і опиняється у місті свого дитинства. Знепритомнівши від надміру почуттів та спогадів, Томас приходить до тями у тому ж місці, але на 40 років раніше. Вдома на нього чекають мати й батько, який ще не пішов із сім'ї, а в школі - друзі та дівчинка, в яку він був таємно закоханий. Так починається неймовірна мандрівка власним минулим. Але чи можна в ньому щось змінити, та й чи варто? Фільм знятий за мотивами однойменного культового японського комікса-манги Хіро Танігучі.



Адрес новости: http://siteua.org/n/331397