Погода:
Киев сегодня
Киев
Донецк
Одесса
Львов
Харьков
Санкт-Петербург
Москва
Сегодня Завтра
НБУ
НБУ Межбанк Наличные
EUR
26.18
USD
23.49
RUB
0.37
EUR
39.04
USD
36.57
RUB
0.34
EUR
29.22
USD
26.07
RUB
0.46
Киевский фестиваль "Вечера французского кино"
кинотеатр киев
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Текущий рейтинг
0/5 (0 голосов)
26 января – 1 февраля 2012 г.

КЦ «Кінотеатр «Київ», компанія «Артхаус Трафік» та «Citroën» представляють щорічну панораму найкращих французьких кінопрем'єр року – фестиваль «Вечори французького кіно». П'ять найяскравіших фільмів Франції 2011р., які отримали визнання критиків та глядачів на фестивалях та в кінотеатрах у всьому світі, будуть продемонстровані у к-рі «Київ». Фестиваль відкриє справжня французька комедія «Мій найстрашніший кошмар» з дівою французького кіно Ізабелль Юппер та бельгійським коміком Бенуа Пульвордом.

Тільки в к-рі «Київ» відбудеться спеціальний показ «німого фільму 21 сторіччя» - картини «Артист» Мішеля Хазанавічуса, котрий отримав 3 премії «Золотий Глобус» та приз за кращу акторську роль Канського кінофестивалю.

Також у програмі чуттєва історія про маленьку дівчинку, якій було легше вдавати із себе хлопця – фільм «Дівчисько», який отримав Гран-прі 2-го Одеського міжнародного кінофестивалю. Мелодрама «17 дівчат» - заснований на реальних подіях, фільм про свідому масову вагітність групи старшокласниць провінційного містечка.

Фантастична драма «Далеко по сусідству» - про подорож у часі та пошуки щастя, екранізація культового коміксу Хіро Танігучі.

Усі фільми будуть демонструватись французькою мовою з укр. суб.
Фільм «Далеко по сусідству» буде демонструватись російською мовою з укр. суб.
У січні 2012 р. Фестиваль «Вечори французького кіно» пройде вже сьомий раз поспіль!

Програма

МІЙ НАЙСТРАШНІШИЙ КОШМАР (Фільм-відкриття фестивалю)
MON PIRE CAUCHEMAR

страшенно смішна комедія
Франція, Бельгія / 2011 / 103 хв.
Режисер: Анн Фонтен ("Коко до Шанель")
Актори: Ізабель Юпер ("Піаністка", "8 жінок"), Бенуа Пульворд ("Астерікс на Олімпійських іграх", "Коко до Шанель", "Закохані невротики"), Андре Дюсольє ("Амелі")

Вона - директорка музею мистецтв, він - мешкає у трейлері та отримує соціальну допомогу. Вона сім років навчалась в університеті, він - ледве не загримів на сім років до в'язниці. Їй до вподоби інтелектуальні бесіди, йому - випадковий секс із пишнозадими партнерками. Вона - Снігова королева з крижаним поглядом, він - веселун і п'яничка. Вони з різних планет, та коли їх діти стають найкращими друзями, зіткнення світів не уникнути.

АРТИСТ
THE ARTIST

німе кіно XXI сторіччя
Франція, Бельгія / 2011 / 100 хв.
Режисер: Мішель Хазанавічус
Актори: Жан Дюжарден ("Агент 117", "99 франків"), Берніс Бежо ("Агент 117"), Джон Гудмен ("Флінтстоуни", "Великий Лебовскі", "О, де ж ти, брате?"), Пенелопа Енн Міллер ("Пробудження", "Шлях Карліто")

- Три нагороди "Золотий Глобус"
- Приз Канського МКФ за найкращу чоловічу роль
- Номінація на Золоту пальмову гілку Канського МКФ
- Найкращий фільм за версією Спілки кінокритиків Нью-Йорка
- Фільм-відкриття Одеського міжнародного кінофестивалю

Голівуд, 1920-ті рр,. видатний актор німого кіно Джордж Валентин опиняється на межі фатальної кар'єрної кризи після появи звукового кінематографа. Нові технології псують і особисте життя артиста, коли його коханка, молоденька співачка-старлетка, раптом стає зіркою нового, "гучного" кіно.

ДІВЧИСЬКО
TOMBOY

зворушлива драма
Франція / 2011 / 84 хв.
Режисер: Селін Ш'ямма
Актори: Зої Еран, Малонн Левана, Жанна Діссон, Софі Каттані

- Плюшевий ведмідь (Teddy) - спеціальний приз журі Берлінського МКФ
- Гран-прі Одеського міжнародного кінофестивалю

Десятирічна Лора переїздить з батьками та молодшою сестрою до нового міста. Сусідська дівчинка, Ліза, приймає її за хлопця, і Лора вирішує не виправляти цю помилку. Так з'являється Мікаель - чарівне хлопчисько, що швидко заводить друзів серед місцевих дітлахів. Проте коли Ліза починає закохуватись у "Мікаеля", Лора опиняється в скрутному становищі.

17 ДІВЧАТ
17 FILLES

драма
Франція / 2011 / 90 хв.
Режисери: Дельфін Кулен, Мюріель Кулен
Актори: Луїз Грінберг ("Клас"), Роксана Дюран ("Біла стрічка"), Жюльєтт Дарш

- Тиждень критиків Канського МКФ
- Програма "Французькі революції" Лондонського МКФ

Коли 16-річна Сесіль дізнається, що "залетіла", вона не поспішає засмучуватись. Харизматична й популярна, Сесіль переконує себе й своїх однокласниць, що вагітність - це довгоочікувана перепустка у дорослий світ, де батьки не вказують, що робити, а молоді мами завжди розуміють своїх дітей. 17 школярок із провінційного французького містечка вирішують одночасно завагітніти, мріючи про життя у вільній материнській комуні. Фільм засновано на реальних подіях.

ДАЛЕКО ПО СУСІДСТВУ
QUARTIER LOINTAIN

фантастична драма
Франція, Німеччина, Бельгія, Люксембург / 2010 / 98 хв.
Режисер: Сем Гарбарскі ("Ірина Палм зробить ЦЕ краще")
Актори: Паскаль Ґреґорі ("Життя у рожевому кольорі", "Королева Марго", "Жанна Д'Арк"), Александра Марія Лара ("Контроль", "Читець", "Молодість без молодості")

Томасу за 50, у нього родина й криза середнього віку. Повертаючись із відрядження, він помиляється потягом і опиняється у місті свого дитинства. Знепритомнівши від надміру почуттів та спогадів, Томас приходить до тями у тому ж місці, але на 40 років раніше. Вдома на нього чекають мати й батько, який ще не пішов із сім'ї, а в школі - друзі та дівчинка, в яку він був таємно закоханий. Так починається неймовірна мандрівка власним минулим. Але чи можна в ньому щось змінити, та й чи варто? Фільм знятий за мотивами однойменного культового японського комікса-манги Хіро Танігучі.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Текущий рейтинг
Комментарии (0)
Войти через: